Banjalucki info

Konkurs za idejno rješenje Centralnog spomen-obilježja otvoren do 29. aprila

U toku je konkurs za izradu idejnog rješenja za Centralno gradsko spomen-obilježje poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, a sva zainteresovana lica svoje radove mogu predati do 29. aprila.

Grad Banja Luka i ovom prilikom poziva sve zainteresovane da putem konkursa dostave prijedloge, kako bi se pronašlo najbolje i najkvlitetnije rješenje, koje će biti osnov da se prostor tzv. „Krašovog parkinga“ – Trg srpskih junaka, u srcu našeg grada, preuredi u velelepni trg posvećen našim herojima.

Kako je ranije istaknuto, gradsko centralno spomen-obilježje, koje Banja Luka čeka duže od tri decenije biće javni simbol na kojem će građani moći odati počast, razmišljati i učiti o hrabrosti i žrtvi poginulih i nestalih boraca, zahvaljujući kojima danas Republika Srpska i grad uživaju u svojoj slobodi i ravnopravnosti.

Za najbolja konkursna rješenja predviđene su i novčane nagrade, i to za prvo mjesto – 20.000 evra, druga – 10.000 evra i treća nagrada – 5.000 evra. U skladu sa kompleksnošću i raznolikošću elemenata konkursnog zadatka, konkursna komisija zadržava pravo da, u zavisnosti od broja i kvaliteta radova, kao i kvaliteta parcijalnih rješenja, može izvršiti i preraspodjelu  broja i redoslijeda nagrada u okviru ukupnog nagradnog fonda.

Podsjećamo, konkurs je simbolično objavljen 9. januara na 30. rođendan Republike Srpske, a detalje konkursa, način prijave i kompletnu dokumentaciju preuzmite NA OVOM LINKU.

Ostalo iz kategorije

Nastavljaju se ulaganja u Šargovac: Planirano asfaltiranje Subotičke ulice

Administrator

Veća sredstva za projekte omladinskih organizacija 

Administrator

Raspisan tender: Počinje izgradnja vodovodne mreže na dijelu Ulice Franca Šuberta

Administrator