Banjalucki info

Javni poziv rukovodstvu Republike Srpske na razgovor o projektima u Banjoj Luci

Grad Banja Luka ponovo upućuje javni poziv rukovodstvu Republike Srpske da dođu na sastanak u Gradsku upravu kako bi se razgovaralo o podršci projektima u najvećem gradu Srpske.

Za ovu godinu planirana je realizacija preko 300 projekata i namjera je da se razgovara o tome koje projekte Vlada Republike Srpske želi da podrži u Banjoj Luci.

-Banja Luka je najveći grad Republike Srpske i njen administrativni centar, koji je proteklu godinu dana potpuno zanemaren od strane Vlade Republike Srpske. Na bezbroj poziva upućenih za sastanak rukovodstvu Republike Srpske nije odgovoreno, te ih i ovim putem, javno pozivamo na razgovor – kazala je savjetnica gradonačelnika za medije i šef Tima za komunikaciju Tanja Vukomanović.

Napomenula je da ni nakon godinu i po dana od dolaska nove gradske administracije rukovodstvo Republike Srpske nije izarzilo namjeru za saradnju, niti su se odazvali na poziv da dođu na sastanak.

-Vidimo da obilaze druge gradske administracije i najavljuju ulaganja u lokalne zajednice, te se nadamo da će uskoro doći red i na Banju Luku, prije svega jer imamo veliki broj značajnih projekata koje možemo zajedno da radimo za dobrobit građana Banje Luke, kao i za cijelu Republiku Srpsku. Jedan od njih je svakako i Centralno spomen-obilježje čija gradnja će početi u godini kada se obilježava 30. godina Vojske Republike Srpske – rekla je ona.

Ističe da je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske početkom godine rečeno da će do sastanka doći nakon što prođe obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske, međutim, do sastanka ni danas, u aprilu, nije došlo.

Podsjećamo, do sada je upućeno više dopisa rukovodstvu Republike za razgovor o podršci projektima u Banjoj Luci. I tada je navedeno da slijedi realizacija značajnih projekata, između ostalog, gradiće se škole, mostovi, ulice, Centralno spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, nastavak izgradnje mosta u Docu, a gradska administracija je spremna i da razgovara o projektu izgradnje koncertne dvorane, kao i o drugim projektima za koje je Vlada Republike Srpske zainteresovana da podrži.

Ostalo iz kategorije

STANIVUKOVIĆ: “Biće ovo najljepši park u Banjaluci i Srpskoj”

Administrator

Obilježavanje Dana boraca i početka Prvog srpskog ustanka

Redakcija

Stanivuković obišao radove na izgradnji kolektora: Više od 3,5 miliona KM ulaganja u naselje Lauš

Administrator