Banjalucki info

Inspekcija na terenu: Asfaltirali ulicu bez dozvole Grada

Gradska inspekcija ustanovila je danas da se asfaltiranje puta u dijelu Ulice Koste Jarića izvodi bez dozvole Grada, zbog čega je naložila zabranu daljnjeg izvođenja ovih radova.

-Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da preduzeće “Niskogradnja” asfaltira put bez dozvole nadležnog gradskog organa. S obzirom na to da nije zatečeno odgovorno lice već samo radnici tog preduzeća, ostavljen je službeni poziv i izrečena zabrana daljeg obavljanja radova – naveli su iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Naveli su da u ponedjeljak slijedi postupak sačinjavanja zapisnika sa odgovornim licem nakon čega će biti izdat prekršajni nalog.

Napominju da svi radovi koji se izvode na javnim površinama na području grada Banje Luke moraju da se izvode uz odgovarajuće saglasnosti nadležnih organa Gradske uprave.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković poručio je da svaka firma koja bude nelegalno radila puteve ili drugu infrastrukturu, odnosno mimo dozvola nadležnih organa – neće moći sarađivati sa Gradom.

-Od početka mandata insistiramo na poštovanju svih propisa i svaka firma koja bez saglasnosti gradskih organa izvodi bilo kakve radove na javnim površinama, moraće se suočiti sa posljedicama – kazao je on.

Podsjećamo da je modernizacija Ulice Koste Jarića predložena Progarmom zajedničke komunale potrošnje za ovu godinu.

Ostalo iz kategorije

Draško Stanivuković: DAN REPUBLIKE SRPSKE

Administrator

Dodik: Pukovnik Kršić sve radio na dobrobit svog naroda

Redakcija

Dodik čestitao 54. rođendan Radiju Republike Srpske

Redakcija