Banjalucki info

Inicijative za aprilske nagrade dostaviti do 12. marta 

Do 12. marta, svi zainteresovani mogu dostaviti inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila – Dana grada Banje Luke.

Inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada Banja Luka – Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, na adresu: Trg srpskih vladara broj 1, 78 000 Banja Luka.

Podsjećamo da je Komisija 25. februara raspisala ovaj javni poziv i da su pozvali sva zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada Banje Luke da dostave svoje inicijative.

Odlukom o nagradama i priznanjima, ustanovljene su sljedeće nagrade i priznanja:

  • Ključ Grada Banja Luka, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banje Luke” – priznanje koje se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva;
  • Zlatni grb Grada Banja Luka – priznanje za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezutlate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta;
  • Plaketa Grada Banja Luka – priznanje za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture i ispoljenu hrabrost;
  • Plaketa „Sestre Gajić“ – priznanje koje se dodjeljuje za izuzetno humana djela;
  • Nagrada Grada Banja Luka-mladima – kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života (uz novčanu nagradu, dodjeljuje se i diploma).

Foto: A.Čavić

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Inicijative moraju biti obrazložene, naročito: biografija za fizička lica, odnosno reference za pravna lica, razloge koji su uticali na podnošenje nicijative, adresu i telefon kontakt osobe, odnosno lica koje se predlaže, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

Kompletan javni poziv možete pogledati OVDJE.

/Grad Banja Luka/Foto: A.Čavić

Ostalo iz kategorije

Cvijanović: Opredijeljenost da se zajednički radi na rješavanju problema

Administrator

Dodik: Želimo da vratimo otete nadležnosti

Redakcija

Selak povodom 30 godina ustava: Jaka i stabilna Srpska svima treba da bude cilj

Administrator