Banjalucki info

Gradski menadžer u posjeti Bileći: Razgovor o budućoj saradnji

U okviru Svetosavskih svečanosti sinoć je u Parohijskom domu u Bileći priređen prijem za predstavnike javnog, kulturnog i političkog života ove opštine.

Obilježavanju slave je prisustvovao i gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je rekao da su sa velikim zadovoljstvom prihvatili poziv načelnika Veselina Vujovića i njegovog tima da prisustvuju Svetosavskim svečanostima, te je iskoristio ovu priliku da sa predstavnicima opštine Bileća razgovara o mogućoj budućoj saradnji.

-Razgovarajući sa našim domaćinima uvidjeli smo neke mogućnosti saradnje, a to su obnovljivi izvori energije. Naročito mi u Banjoj Luci idemo krupnim koracima ka tome, jer to je velika prilika za one koji se snađu i vjerujem da pored toga što gradimo dobre odnose između naših lokalnih zajednica na taj način omogućavamo naš brži razvoj – naveo je gradski menadžer.

Dodao je kako vjeruje da će Banja Luka sa opštinom Bileća veoma brzo imati mogućnost da ostvari zajedničke projekte.

-Republika Srpska ima 70 % električne energije koju proizvodi iz uglja, što zagađuje naše okolinu, a dio Međunarodne agende je da se smanji zagađenje u svijetu i ja vidim to kao jednu od prilika gdje bi naša saradnja mogla da doprinese razvoju ove lokalne zajednice – rekao je Kresojević, te je dodao je kako je prvi put u Bileći i da je iznenađen ljepotom ove lokalne zajednice.

Obilježavanju slave prisustvuju zvanice i prijatelji Bileće iz Bijeljine, Banjaluke, Aleksinca i drugih opština.

/Grad Banja Luka

Ostalo iz kategorije

Počelo prikuljanje krvne plazme od osoba koje su preboljele kovid

Redakcija

Novi savezi: Šta znači saradnja Vulina i Selaka

Administrator

Višković: Uprkos pandemiji sačuvana radna mjesta

Redakcija