Banjalucki info

Gradonačelnik: Zainteresovani investitori i dalje žele da ulažu u Ramiće, Gradu nije cilj prazna hala

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je danas da, uprkos činjenici da su od ulaganja u Poslovnu zonu „Ramići“ odustali zainteresovani inevstitori iz Italije, pojavio se novi investitor.

Komentarišući pojedine navode da po izuzetno niskoj cijeni želi da proda halu u Ramićima, gradonačelnik navodi kako to nije istina.

-Procijenjena vrijednost hale u Poslovnoj zoni „Ramići“ koja je predviđena za prodaju i dovođenje investitora u Banju Luku je 5,9 miliona KM, a prodajna vrijednost je isto tolika. Sa druge strane, ako investitor ispoštuje uslove, odnosno zaposli 50, 100 ili 300 radnika, odbija mu se od cijene određeni postotak – rekao je on.

Navodi kako je upravo ta ideja stavljena i u javni poziv, te da je to nešto što radi cijeli svijet, istaknuvši Srbiju kao pozitivan primjer za to.

-Cilj Banje Luke nije prazna hala. Cilj Banje Luke su nova radna mjesta i to je jedini smisao i suština svega – rekao je gradonačelnik.

Poručio je, kako je već sada izvjesno, da će investitor iz Italije koji je odustao od ulaganja u Ramiće, uskoro uložiti u Gradišku ili Laktaše.

-Ja ne znam kome smeta javna licitacija, koja se uvijek raspisivala, ali se niko nije prijavljivao. Jedini naš cilj su nova radna mjesta. Nemamo lični interes. Ako su Italijani odustali, doći će novi investitori. To je smisao naše politike, zato istrajavamo na Ramićima – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako Banja Luka ima najveću halu, a samim tim i potencijal, te da to opet nekome ne odgovara.

Osvrnuo se gradonačelnik ponovo na imenovanje upravnih odbora u gradskim institucijama.

-Neću da dozvolim da veterinar bude u Upravnom odboru Doma zdravlja. Komisija koja je tako odlučila je ništavna. Mi nismo za takvo nešto. Ne želim takve upravne odbore za preduzeća koja su u nadležnosti Grada – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Poručio je kako će već danas da podnesu inicijativu da se prekontrolišu svi kandidati za upravne odbore.

-Tada ćemo da vidimo šta je urađeno u skladu sa zakonom i statutom. Pregledaćemo i prijave svih onih kandidata koji nisu imali priliku da dođu na intervju – zaključio je gradonačelnik.

/Grad Banja Luka/Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Postigut dogovor! Grad će izdvojiti 200.000 KM za subvenciju gradskog prevoza

Administrator

Radovi na elektromreži: Ove ulice i naselja danas će biti bez struje

Administrator

Svjetski dan napuštenih životinja: Grad pokreće akciju „Udomi ljubav“

Administrator