Banjalucki info

Gradonačelnik uručio Svetosavske nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas nagrade najboljim učenicima banjalučkih osnovnih i srednjih škola, koje Grad Banja Luka tradicionalno dodjeljuje svake godine o Svetosavlju.

Uz čestitke učenicima, nastavnicima, pedagozima i roditeljima, gradonačelnik je poručio da su nagrade dobili najbolji među najboljim učenicima, koji su vrijedno i marljivo radili.

-Grad je uvijek tu za njih. Ulažemo maksimalno koliko možemo u okviru različitih vidova podrške, poput besplatnih udžbenika za osnovce, te stipendija za učenike srednjih škola – kazao je gradonačelnik.

Govoreći o velikom značaju obrazovanja, kazao je da nije uzalud rečeno da ako želite jedan narod da iskorijenite, uzmite mu obrazovanje, samim tim kulturu i ono što mu je najvažnije – duhovno nasljeđe.

-Ključna poruka jeste da nam je Sveti Sava ostavio jedno najvažnije nasljeđe, a koje mi treba da ukomponujemo u moderne tehnologije i novo doba što je ponekad izazovno, ali moguće – kazao je gradonačelnik.

Pozvao je učenike da ostanu na putu Svetog Save i u našem gradu, da dijele svoje znanje, kao što je to i radio Sveti Sava, jer sve što se stekne ne vrijedi ako se dalje ne dijeli.

Danijela Kajkut, ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti kazala je da je obaveza i dužnost da se promoviše mladost našeg grada, te da nije mala stvar biti najbolji među više od 16.500 osnovaca i preko 9.100 srednjoškolaca.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić-Banjac kazala je da se Grad ne zalaže samo deklarativno da vrijednosti koje su veoma važne i koje su najvrednije u ovom društvu vrate na prvo mjesto, nego da je nova gradska administracija djelima pokazala koliko joj je stalo do djece.

-Imamo ozbiljan plan i samim tim što pravimo Strategiju demografskog razvoja mi unaprijed razmišljamo o tome da djeca ostanu ovdje. Ulaganjem u škole pokazali smo koliko nam je stalo da ostanu ovdje – navela je ona.

U ime nagrađenih učenika, Aleksa Vidović iz OŠ „Jovan Cvijić“ i Luka Jovetić iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ zahvalili su Gradu i gradonačelniku na ovoj vrsti podrške.

Isatakli su da im je nagrada podsticaj da dodatno uče i trude se da ostvaruju još bolje rezultate.

-Smatram da ova veoma važna nagrada treba da nam bude podsticaj da proširujemo znanje, te da uopšte budemo bolji ljudi i činimo humana djela. Meni se desilo da sam sa svojih 17 godina imao priliku da spasim jedan ljudski život i ako sam nekom bio uzor, jako sam srećan – zaključio je Luka Jovetić.

Spisak nagrađenih učenika osnovnih škola pogledajte OVDJE.

Spisak nagrađenih učenika srednjih škola pogledajte OVDJE.

Fotografije sa uručenja Svetosavskih nagrada preuzmite na linku OVDJE.

/Grad Banja Luka Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Cvijanović: Posvećenost i marljivost jedini ispravan put

Redakcija

ZDRAVSTVO JE JEDAN OD ČETIRI STUBA MOĆI DRŽAVE! Vučić i Dodik obilaze Institut Torlak!

Administrator

Dodik: Srpska raste, nastavljamo sa investicijama

Redakcija