Banjalucki info

Gradonačelnik na sastanku sa njemačkim privrednicima: Banja Luka otvorena za investicije

Gradonačelnik Draško Stanivuković boravi u Minhenu, gdje se sastao sa grupom njemačkih privrednika,koji su spremni da ulažu u naš grad, ali i u Republiku Srpsku.

-Bila je ovo prilika da njemačkim privrednicima približimo sve ono što radimo u Banjoj Luci, a posebno sam ponosan na činjenicu da su mnogi pokazali spremnost da ulažu u naš grad, a dogovorili smo i značajne donacije. Slične razgovore nastavljamo sutra i u Cirihu kada ćemo zajedno sa našim narodom obilježiti Dan Republike Srpske. Važno je da na ovaj način ostvarujemo partnerske odnose, jer samo tako našu Banju Luku možemo činiti snažnom – kazao je gradonačelnik.

Kako je naveo, na području Njemačke posluju privrednici, koji zapošljavaju broj ljudi koji je ekvivalentan ukupunom broju zaposlenih u Republici Srpskoj.

-Razgovaram sa njima u pogledu investicija, novih radnih mjesta, a iskazali su i volju da kroz određene donacije pomognu da u našem gradu realizujemo i neke značajne projekte poput dječijih igrališta, podrške školama, vrtićima – rekao je Stanivuković.

Zahvalivši se na pozivu i gostoprimstvu, gradonačelnik je rekao da je izuzetno vidljiva gostuljubiva priroda našeg naroda ma gdje on u svijetu živio.

-Raduje me što naš narod koji je rasijan po svijetu, ipak čuva svoju kulturu, tradiciju i jezik, te ima svijest o tome koliko je važno očuvanje onog što je istinski naše – poručio je on.

Naglasio je da je u Njemačkoj prisutan i veliki broj naših uspješnih privrednika, koji pružaju veliku podršku ljudima ovdje, ali i time što se dobar dio novca ipak vraća u zemlju, što pokazuje da dijaspora ima svijest o tome koliko nam je važna Republika Srpska i da danas u srcu Njemačke obilježava Dan Republike Srpske.

Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Dodik: Podrška mladim ljudima u daljem radu i jačanju SDSS

Redakcija

Dom zdravlja: Plan vakcinacije za narednu sedmicu

Administrator

Predsjednik Kine čestitao Dodiku rođendan

Redakcija