Banjalucki info

Gradonačelnik: Mnoštvo projekata je urađeno, a građevinska sezona tek počinje

Gradonačelnik Draško Stanivuković osvrnuo se na sve ono što je gradska administracija uradila u prethodnom periodu, ali i na sve ono što će tek da bude urađeno u građevinskoj sezoni koja tek dolazi.

-Pitate me šta je dosad urađeno. Zar nemamo istorijski budžet, najveći ikada u poslednjih 12 godina? Zar nismo obezbijedili najveći prihod koji je Grad ikada imao, te najmanji rashodi ikada? Prvi put u Banjoj Luci obezbijedili smo besplatne udžbenike, a sa druge strane, ovo je takođe prva godina kada će svi učenici i studenti iz porodica sa četvoro i više djece imati potpuno besplatan javni prevoz – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Dodao je kako uskoro i zvanično počinje građevinska sezona, te da će se tek graditi u Banjoj Luci, te da će, između ostalog, početi i gradnja dvije škole – u naseljima Ada i Paprikovac.

Uz sve to, poručio je kako je fokus gradske administracija i gradnja mostova, te će tako biti izgrađen i most u Kaluđericama, biće nastavljena gradnja mosta u naselju Dolac, biće izgrađen most i u Česmi, a biće i renoviran most u Trapistima.

-To su sve velike investicije,a veliki projekat koji će biti realizovan, a to je most u Česmi, koji mještani čekaju već duži vremenski period. Teško je uraditi projekat za jednu školu, znate to vrlo dobro, znate  kakvi su to problemi koji se tiču imovinsko – pravnih odnosa. Građevinska sezona počinje intenzivno od 1. marta – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako je u planu i gradnja mnoštvo vodovoda, fekalnih i oborinskih kanalizacija, te mnoštvo drugih velikih komunalnih projekata.

-Radićemo, između ostalog, vodovod u Trapistima,te  u Ulici Franca Šuberta, u Bistrici kod Osnovne škole.Tu je i vodovod Gornje Motike, Brkići, Spasenići, Tamburići i vodovod Bilećka ulica.  Radićemo i fekalne i oborinske kanalizacije u Kuljanima, a tu su i Slavićka, Petrošići, Blagojevići – dodao je gradonačelnik.

Poručio je kako i Kuljani dobijaju vrtić, te da se gradi i prvo dajak pristanište.

-Uz sve to, počinjemo i sa gradnjom ambulante u naselju Dragočaj. Radićemo i igralište u sklopu vrtića na Petrićevcu, uredićemo školu Branko Radićević – dodao je gradonačelnik.

Svemu tome je dodao kako će biti urađene i nove tribine u sportskoj dvorani „Centar“, za šta je izdvojeno oko 100.000 KM, a kada govorimo o saobraćajnoj infrastrukturi, jedan od velikih projekata koji će da bude ralizovan jeste glavni put kroz Debeljake.

-To svakako nije sve, jer uz sve pomenuto, presvlačićemo i put kroz Srpske toplice, a tu je i modernizacija puta Kola – Bukvalek. Preko 300 ulica u Banjoj Luci ćemo asfaltirati. Presvući ćemo i Ulicu Kralja Petra, glavnu ulicu kojoj je potrebno novo ruho. Radićemo sve ono što nije urađeno punih 15. godina – rekao je gradonačelnik.

Pored izgradnje najvećeg gradskog parka, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini šoping centra „Delta planet“, te tri nova parka za koja je Banja Luka bogatija, u planu je takođe, poručio je gradonačelnik Stanivuković, potpuna rekonstrukcija Parka Mladen Stojanović.

-U ovaj projekat ćemo uložiti 100.000 KM za potpunu rekonstrukciju. Popločaćemo novim pločama prostor oko pećine, rekonstruisaćemo dio rasvjete, uredićemo i trim stazu. Zamijenićemo klupe koje su dotrajale, a uz sve to pokrenućemo i javnu nabavku za nove toalete na ovoj lokaciji. Biće izgrađena i fontana – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

/Grad Banja Luka/ Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Dodik u Bijeljini; Položio cvijeće na grobove Mićića i Bobara

Redakcija

Budite deo najvećeg MOTOSKUPA u Republici Srpskoj!

Administrator

Patrijarh Porfirije: Uzalud sva podrška svijeta, ako se duša izgubi

Administrator