Banjalucki info

Gradonačelnik: Milion KM više za sport ako skupštinska većina ne bude skidala prihode Grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako će da pošalje dopis svim predstavnicima skupštinske većine, u kojem će biti navedeno da će sportskim organizacijama iz Banje Luke biti dodijeljeno dodatnih milion KM na postojeća sredstva, ukoliko skupštinska većina ne bude skidala prihode Grada.

-Grad je spreman da izdvoji dodatnih milion KM za sportske organizacije, ukoliko predstavnici skupštinske većine ne budu oborili porez na nepokretnosti. Kada pričamo o sportu, imamo zahtjev da se poveća procenat iz budžeta Grada koji izdvajamo za sport. Mi smo to spremni da uradimo, ali molim vas da ne uzimate od grada ono što je gradsko – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Ponovo je pozvao skupštinsku većinu da ne smanjuju porez na nepokretnosti, jer na taj način samo mogu da odmognu funkcionisanju Grada.

-Šta nam vrijedi ako većina odbornika nisu za to da imamo investicije i punjenje budžeta? Ja vam garantujem da možemo da izdvojimo još milion KM za sport. Ne postoji sportski kolektiv koji bi ovakvo nešto odbio. Ipak, vi oduzimate taj novac, ukoliko ne podržite tačku koja se odnosi na porez na nepokretnosti, a svi treba da veslamo u istom pravcu – rekao je on.

Dodao je da za samo dva mjeseca u ovoj godini Grad bilježi rekordno punjenje budžeta.

Kako je rekao, ovo je pozitivna priča, jer na taj način se povećavaju sredstva za sport, posebno jer Grad nikada nije bio stabilniji po pitanju finansija.

-Vi odradite dio posla koji se odnosi na ovo, a ja potpisujem da ćemo dati milion KM više za sport, samo, ponavljam, nemojte da dirate ono što niste dirali 20 godina. Nisam vas zamolio da povećate stopu, nego da ne dirate porez na nepokretnosti. Na postojeća sredstva za sport dodajemo još milion KM. Na primjer, FK „Naprijed“ želi da ulaže u svlačionice, Košarkaškom klubu „Borac“ želimo da damo dodatna srednjstva za ABA ligu i slčno, samo ne dirajte ono što niste dirali prije – poručio je još jednom gradonačelnik.

/Grad Banja Luka/ Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Administrator

Nastavak sjednice u 9.00 časova u maloj sali Narodne skupštine RS

Administrator

VUČIĆ SUTRA URUČUJE DODIKU RESPIRATORE I MEDICINSKU OPREMU

Administrator