Banjalucki info

Gradonačelnik čestitao predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na pobjedi

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću – povodom ubjedljive pobjede na izborima, naglasivši da se veličina ove pobjede ogleda u njenom kontinuitetu, jer je – kako je kazao – mnogo teže očuvati vlast, nego je dobiti.

U čestitki se između ostalog kaže:

–     Ova ubjedljiva pobjeda nam jasno ukazuje na veliku podršku koju imate među našim narodom, te da su Vaši napori da Srbija bude jedna od najjačih zemalja kako među zemljama Zapadnog Balkana tako i šire, prepoznati od strane građana Srbije – poručio je gradonačelnik Banje Luke.

On je kazao da je i sam kroz video-poruku podrške koju je uputio predsjedniku Vučiću pokazao koliko je podrška Srbije značajna i za Republiku Srpsku i za Banju Luku, podsjetivši da je osim velike pomoći za vrijeme pandemije, zahvaljujući Srbiji, između ostalog izgrađen i višenamjenski objekat u naselju Petrićevac, u sklopu kojeg se nalaze vrtić i ambulanta.

– Podrška Srbije u našem gradu biće vidljiva i u narednom periodu, a zahvaljujući toj podršci naš grad dobija novu školu u naselju Ada, najveći gradski park sa jezerom, te multifunkcionalni sportski centar u naselju Lauš, ali i još mnogo toga – istakao je Stanivuković.

Između ostalog, gradonačelnik je iskazao uvjerenje da će bratska saradnja biti snažnija u godinama koje dolaze, jer kako često kaže – Republika Srpska i Republika Srbija jesu bratske zemlje, kao što su Banja Luka i Beograd bratski gradovi, a brat na brata uvijek može i mora da računa.

Stanivuković je čestitku završio riječima: „Živjela Republika Srpska, živjela Srbija!“

Ostalo iz kategorije

SELAK: Pale zaslužuju status grada

Administrator

Zvaničnici Srpske čestitali Božić

Administrator

OBRAĆANJE VUČIĆA NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI: “Pokazujete nepoštovanje prema Srbiji”

Administrator