Banjalucki info

Gradonačelnik čestitao Međunarodni dan žena: Bolji položaj žena znači bolje društvo

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, čestitao je Međunarodni dan žena – Osmi mart, poručivši da nas obilježavanje ovog dana podsjeća na našu obavezu da svi zajedno svojim trudom i djelima ženama obezbijedimo bolji položaj u društvu.

Istakavši da nas ovaj dan podsjeća na važnost uloge žene u društvenoj zajednici, ali i na njihovu lavovsku borbu za jednaka prava, gradonačelnik je dodao da svakodnevno moramo razvijati senzibilitet, otvoreno govoriti, a riječi pretvarati u djela, kako bismo, ne samo danas, nego svakog dana u godini pokazali napredak koji smo postigli na rješavanju problema i izazova sa kojim se suočavaju žene našeg društva.

– Grad Banja Luka posvetio je cijeli mart borbi za bolji položaj žena u našem društvu, ali ovo neće ostati samo na mjesecu martu. Dan žena je svaki dan, jer borba za prava traje i dalje. Nije samo Osmi mart dan žena, niti naša kampanja traje samo ovaj mjesec, svaki dan je dan borbe i ravnopravnosti. To što se borite za bolje sutra znači da ste odabrale teži put. Srećan Međunarodni dan žena, danas ga obilježavamo, a slavimo svaki dan. Hvala vam za sve! – poručio je Stanivuković.

/Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Zimske službe na terenu: Prohodni svi putni pravci na području grada

Administrator

Vučiću Ključ grada i povelja počasnog građanina Banjaluke

Administrator

Đajić: Situacija nikad nije bila ozbiljnija

Redakcija