Banjalucki info

Građani Srpske dočekali Novu godinu mirno i u krugu porodice

Nova godina u Srpskoj protekla je mirno i bez narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo organizovanih dočeka na trgovima. Građani su se odlučili da novogodišnje praznike provedu porodično.

Banjaluci je novogodišnja noć protekla uglavnom mirno bez većeg narušavanja javnog reda i mira, a zabilježeno je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica lakše povrijeđena, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Foto: Banja Luka – INFO24

U Hitnoj pomoći Srni je rečeno da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda pirotehničkim sredstvima, dok je pregledano 45 pacijenata.

Јedinstvenu priliku da skijanjem uđu u 2021. iskoristilo je u novogodišnjoj noći više stotina domaćih i skijaša iz regiona. Od 22 do 2 časa poslije ponoći skijaši su na jahorinskim stazama ispratili staru i dočekali novu godinu uz strogo poštovanje svih epidemioloških preporuka – noseći maske ili bandane, uz distancu i na otvorenom.

Јahorina je tako na najbolji način iskoristila svoje potencijale i omogućila jedini vid dočeka Nove godine u Istočnom Sarajevu.

Sudeći prema informacijama iz Policijske uprave i Komunalne policije, građani Istočnog Sarajeva su se u novogodišnjoj noći pridržavali preporuka za suzbijanje virusa korona, te nisu zabilježeni slučajevi težih krivičnih djela i saobraćajnih nesreća.Foto: SRNA

Foto: SRNA

Izuzev Јahorine, u Istočnom Sarajevu nije bilo organizovanog dočeka 2021. godine. Ugostiteljski objekti, u kojima se tokom dana slavilo, u skadu sa odlukom Štaba za vanredne situacije i proteklu noć su radili do 22 časa. Građani Istočnog Sarajeva su dočekali Novu godinu u porodičnom okruženju.

Novogodišnja noć u Prijedoru protekla je mirno, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.
Prijedorski vatrogasci imali su u protekla 24 časa pet intervencija, među kojim je i jedan manji požar u stanu u novogodišnjoj noći.U novogodišnjoj noći nije rođena nijedna beba.

Šamcu je vatrometom u ponoć označen dolazak nove, 2021. godine, iako nije bilo organizovanog dočeka.Ugostiteljski objekti, kao i izložbeno-prodajni štandovi radili su do 22.00 časa, prema propisanim epidemiološkim mjerama.

Bijeljini je minut nakon ponoći rođena prva beba, a potom, tokom novogodišnje noći do sedam časova, još dvije – ukupo tri, dva dječaka i jedna djevojčica, rečeno je Srni na porođajnom odjeljenju bolnice Sveti Vračevi.

Većina građana istočne Hercegovine dočekala je Novu 2021. godinu u svojim domovima u porodičnom okruženju, a zbog epidemiološke situacije nije bilo organizovanog dočeka u Trebinju i ostalim opštinama regije.

Dežurni operativni u Policijskoj upravi Trebinje potvrdio je Srni da je u novogodišnjoj noći u Trebinju evidentirano krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.U ostalim opštinama istočne Hercegovine novogodišnja noć je protekla mirno.

Izvor: Srna, RTRS

Ostalo iz kategorije

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA “HOREKE” I SEKCIJE FRIZERA I KOZMETIČARA

Administrator

Srebrenica: Do 11.00 časova glasalo 16,8 odsto

Redakcija

Bez novih zaduženja: Dug Grada smanjen za više od 17 miliona KM

Administrator