Banjalucki info

Dom omladine zasijao u žutoj boji: Obilježen Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom 

Dom omladine zasijao je simbolično u žutoj boji u znak podrške djeci sunca povodom obilježavanja 21. marta – Međunarodnog dana osoba s Daunovim sindromom

Na ovaj način Banja Luka se pridružila brojnim drugim gradovima svijeta u obilježavanju Dana šarenih čarapa, s ciljem podrške različitostima ali i podizanja svijesti o važnosti inkluzije i socijalizacije lica sa Daunovim sindromom.

U okviru programa obilježavanja Servis centar  „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ organizovao je druženje u Domu omladine, dok su u saradnji sa KUD „Čajavec“ organizovali defile kroz centar grada, a potom i igračku radionicu na Trgu Krajine.

Programske aktivnosti organizovane su i u večernjem terminu, kada će biti izvedena predstava „Na ivici“ u koprodukciji Centra „Zaštiti me“ i Teatrona, u kojoj učestvuju djeca sa poteškoćama u razvoju, a poslije predstave biće nastavljeno druženje.

Podsjećamo, uz podršku Grada prošle nedjelje u Domu omladine otvoren je i prvi kafe za radno osposobljavanje mladih sa intelektualnim poteškoćama.

Osim toga, Grad podržava i aktivno sarađuje sa Servis centrom, čime je jasno pokazana opredijeljenost gradske administracije da podrži ovu grupu naših sugrađana i doprinese njihovoj borbi za bolji i ravnopravniji položaj u društvu.

/Grad Banja Luka/Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

Novih 180 radnih mjesta: Gradonačelnik prisustvovao otvaranju poslovnice firme „Transkom“

Administrator

Rajčević: Realizacija projekta pametnog stajališta zasluga Radojičića i njegovog tima

Redakcija

Plan vakcinacije za tekuću sedmicu

Administrator