Banjalucki info

Dodik: Znatno uloženo u nadoknadu štete od zemljotresa

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska već uložila znatan dio novca za nadoknadu štete u opštinama u Srpskoj koje su pogođene zemljotresom i da misli da će učiniti još mnogo.

– Ostaje da se sagleda šteta, nakon čega će se odmjeriti kolika je pomoć Srbije u tom pogledu – rekao je Dodik u Prijedoru, odgovarajući na pitanje da li će Srbija pomoći opštinama u Srpskoj koje su pretrpjele štetu u zemljotresu.

Dodik je zahvalio Srbiji, te istakao da je veoma značajan samoprijegor ljudi u Kostajnici, Kozarskoj Dubici, te ostalim opštinama Republike Srpske, koja zajedno sa Srbijom to može riješiti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili su na nedavnom sastanku u Beogradu da Srbija intenzivira svoju podršku Srpskoj.

Na zahtjev Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopšteno je tada iz pres-službe predsjednika Srbije.

Riječ je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije BiH koje su dijelom stradale u posljednjim zemljotresima, a ta mjesta su od posebnog strateškog značaja za cjelokupan srpski narod.

Krajem decembra prošle godine razoran zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj nanio je štetu i opštinama u Republici Srpskoj, među kojima najviše opštini Kostajnica.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: SRNA

Ostalo iz kategorije

Dan žalosti u Kostajnici

Redakcija

Dodik čestitao pravoslavnu Novu godinu

Redakcija

Donja Kola: Rješenje problema sa psima lutalicama

Administrator