Banjalucki info

Dodik-Vučić: Razgovarano da Srpska dobije vakcine od Srbije

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da Srpska, ali i Federaciji BiH ukoliko želi, od Srbije dobije vakcine protiv virusa korona.

– Predsjednik /Vučić/ je sam obećao da ćemo finalizirati taj razgovor u narednom periodu i da će Republika Srpska imati sasvim dovoljno vakcina, uz pomoć Srbije, kako bi se izvršila imunizacija stanovništva, slično kao što se to čini u Srbiji – rekao je Dodik.

Dodik je novinarima izjavio da je sa Vučićem razgovarao i o mogućnosti da se, ukoliko žele, i drugi dio BiH uključi u taj program podrške i pomoći.

Istakavši da Vučić to prihvata, Dodik je rekao da će kasnije tokom dana pokušati telefonom da razgovara sa kolegama iz Predsjedništva BiH da vidi da li uopšte u FBiH žele vakcine iz Srbije ili ne.

Dodik je podsjetio da je sa Vučićem ranije razgovarao da se obezbijedi vakcinisanje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika Republike Srpske koji su izloženi virusu korona.

– Mi smo podržali te aktivnosti, a sada sam razgovarao, poučen nekim iskustvima koje smo mogli da dobijemo ovih dana, da dobijemo količine vakcine za upotrebu u samoj Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

Dodik je čestitao Vučiću i Srbiji na uspješnoj imunizaciji stanovništva.

– Veoma sam ponosan na činjenicu što mnogi u Evropi i svijetu govore kako je Srbija napravila nesumnjiv uspjeh. Evropa se nije najbolje snašla oko toga, ali, evo, Srbija jeste i sada je u prilici da pomogne i nama – rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što Vučić, a i čitava Srbija smatraju da je sasvim prirodno i normalno da se Srbima pomogne, gdje god da se nalaze.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: @buducnostsrbijeav

Ostalo iz kategorije

Gradonačelnik: Grad će preuzeti na sebe teret poskupljenja prevoza, umjesto građana

Administrator

Patrijarh Porfirije: Uzalud sva podrška svijeta, ako se duša izgubi

Administrator

Cvijanović danas sa Placerom

Redakcija