Banjalucki info

Dodik: Božićni praznici da nas podstaknu na ljubav i razumijevanje

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravslavne crkve /SPC/ i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i Božić, istakavši da simbolika ovih velikih praznika treba da bude putokaz svima u teškim vremenima prepunim iskušenja i izazova.

Želim da vam ovi praznici donese snagu da se izborite sa svim izazovima sa kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije virusa korona koja hara svijetom i odnosi brojne živote, te da praznične dane provodete u krugu svojih najdražih okruženi ljubavlju, toplinom i radošću – istakao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će Božić podstaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumijevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Dodik je naglasio da je Božić najradosniji hrišćanski praznik i poželio da praznično raspoloženje ispuni srca svih ljudi sa vjerom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumijevanje i ljubav, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav ‘Mir Božiji – Hristos se rodi’ svim vjernicima želim da Badnji dan i Božić provedu u skladu sa našom tradicijom – u miru i radosti, u krugu svojih porodica – poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić, koji se obilježava 7. januara.

Banjalučki Info / rtrs.tv / Foto: Twitter

Ostalo iz kategorije

Dogovorena dalja saradnja Srpske i Srbije

Redakcija

Inspektorat Srpske: Izrečene kazne od 6.000 KM

Redakcija

Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslavljaju Badnji dan

Redakcija