Banjalucki info

Đinping zahvalio Dodiku; Interesovanja usmjerena ka izgradnji zajedničke budućnosti

Kineski predsjednik Si Đinping zahvalio se nakon obraćanja na Samitu “17 plus jedan” Miloradu Dodiku srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH, rekavši da mu je drago što su interesovanja dvije zemlje usmjerene ka izgradnji zajedničke budućnosti.

Rekao je da Samitu “17 plus jedan” predstavlja saradnju ravnopavnih partnera, bez obzira na veličinu zemalja i da postoje obimne konsultacije, zajednički doprinosi i korist koja se dijeli.

– Zahvaljujem se na čestitkama srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine. Hvala što ste istakli sve ono što ste govorili o izgradnji zajedničke budućnosti, da produbljujemo multilaterizam. BiH je dio ove saradnje. Izgradnja TE Stanari je takođe pomogla značajno da se unaprijedi razvoj – rekao je Đinping.

Kaže da su do sada uspjeli da dođu do određenih zajedničkih rezultata.

– Nadamo se da ćemo stvoriti nove mogućnosti za nastavak saradnje. Planiramo da uvezemo još poljoprivrednih proizvoda iz BiH u Kinu – navodi kineski predsjednik. 

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se danas na Samitu “17 plus jedan”, na kojem učestvuju zvaničnici Kine i 17 zemalja centralne i jugoistočne Evrope

Na kraju Samita “17 plus jedan” usvojena je Pekinška lista aktivnosti za 2021. godinu saradnje između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Banjalučki Info / RTRS / Foto: RTRS

Ostalo iz kategorije

Zeljković: Vakcina “Sputnjik” stiže u februaru

Administrator

Šeranić: Vakcina štiti od težih oblika virusa korona, a ne od zaražavanja

Redakcija

Dodik nakon razgovora sa Boreljom: U Srpskoj neće biti migrantskih centara

Redakcija