Banjalucki info

Delegacija GrO SPS položila vijenac u Drakuliću

Delegacija Gradskog odbora SPS Banjaluka prisustvovala je pomenu u čast žrtava ustaškog pokolja u Drakuliću, Šargovcu, Motikama i rudniku Rakovac.

Odborniku skupštini grada Banjaluka i potpredsjednik banjalučkog SPS Darko Milošević, sekretar Gradskog odbora Tamara Stojnić, član Izvršnog odbora David Ponorac, predsjednik Foruma mladih SPS Milan Unčanin i član GrO SPS Banjaluka Nikolina Petrović položili su vijence na spomenik u Drakuliću, a povodom 80. godišnjice najvećeg i najstrašnijeg zločina u istoriji Banjaluke, iz Gradskog odbora SPS Banjaluka poručili su ‚da Banjaluka, Srpska i srpski narod nikad neće zaboraviti ovaj zločin.

Istorija iz koje moramo da izvučemo pouke je strašna, ovdje je za nekoliko sati na zvjerski način ubijeno preko 2300 civila, a među njima i 551 dijete. Naša obaveza je da ih pominjemo i da ih se sjećamo, kao i da prenesemo budućim generacijama spoznaju o tome da sloboda nema cijenu

Takođe, ovo je i prilika da apelujemo na nadležne da se uradi proširenje saobraćajnice prema spomeniku u Drakuliću – poručio je odbornik SPS u Skupštini grada Darko Milošević.
Ustaše su 7. februara 1942. godine izvršile pokolj Srba u banjalučkim selima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac, a prema do sada prikupljenim zvaničnim podacima, ubijeno je najmanje 2.300 ljudi, među kojima 551 dijete.

Ostalo iz kategorije

Predsjednica Srpske u Novom Sadu

Administrator

Zbog velikog interesovanja: Produžen konkurs za idejno rješenje centralnog spomen-obilježja

Administrator

Dodik: Kina jedan od značajnijih partnera, koji nema političkih zahtjeva

Redakcija