Banjalucki info

Delegacija Grada prisustvovala bogosluženju povodom godišnjice NATO bombardovanja

Gradonačelnik Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić i pojedini odbornici gradskog parlamenta prisustvovali su bogosluženju u Hramu Hrista Spasitelja povodom obilježavanja 23. godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Kako bi mogli prisustvovati bogosluženju, organizovana je pauza u radu današnje 12. sjednice Skupštine Grada.

-Dok osuđuju druge zaboravljaju šta su radili nama – mi nećemo. Odbranili smo se od svjetskih sila, njihovih aviona i tenkova, a iz svega izašli još snažniji – poručio je gradonačelnik povodom godišnjice bombardovanja.

Podsjećamo, povodom obilježavanja 23. godišnjice NATO bombardovanja SRJ, kao i prošle godine – Grad Banja Luka će večeras, 24. marta u 19:55 časova aktivirati zvuk sirene za uzbunjivanje i obavještavanje simbolično u vrijeme kada je pala prva bomba i ugasiti svjetla na zgradama Banskog dvora i Gradske uprave.

Ugašena svjetla na zgradama predstavljaće tamu koja je u bivšoj SRJ trajala 78 dana, dok će nas zvuk sirene podsjetiti da se ovakvi zločini ne smiju zaboraviti.

/Grad Banja Luka/ Foto: A. Čavić

Ostalo iz kategorije

MZ Dragočaj: Nova ambulanta, dječije igralište, put i vodovod

Administrator

Od ponedjeljka dozvoljen rad frizerima i kozmetičarima

Administrator

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Administrator