Banjalucki info

Cvijanović: Unapređenje saradnje sa Rusijom jedan od prioriteta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je jedan od prioriteta Srpske unapređenje saradnje sa Ruskom Federacijom u svim oblastima, a u ovom trenutku prvenstveno u oblasti zdravstva.

Nakon sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom, Cvijanović je navela da je među značajnim pitanjima i ekonomska saradnja, te paralelno s tim gradnja političkog razumijevanja, koje je bilo dobro u prethodnom periodu.

– Vidimo Rusiju kao snažan faktor koji, ono što radi i globalno i regionalno, može da služi svima nama na korist. Ono što posebno podržavamo jeste privrženost Dejtonskom mirovnom sporazumu, ali i realnost koju Rusija ima kada je u pitanju cijeli ovaj naš prostor i za mnoge komplikovana BiH – rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da Rusija razumije kakvi su odnosi ovdje, te kakvi su neiskorišteni potencijali upravo zbog toga što postoji uporno politička vizura ili prizma kroz koju se posmatra ovaj prostor.

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je ambasador Rusije danas u Banjaluci, te navela da će odnosi sa novim ambasadorom biti dobri kakvi su bili i sa njegovim prethodnicima.

Ona je navela da je ruskog ambasadora, kojem je ovo bila nastupna posjeta, informisala o svemu što je važno za Republiku Srpsku, o razvojnim projektima, ali i političkim stavovima institucija Srpske.

– Mislim da se tu odlično razumijemo. Rusija će stajati na odbrani onoga što su realni odnosi, što jeste dogovor naroda, što me takođe raduje – poručila je Cvijanović.

Banjalučki Info / SRNA / Foto: RTRS

Ostalo iz kategorije

Gradonačelnik: Grad će preuzeti na sebe teret poskupljenja prevoza, umjesto građana

Administrator

Učestvujte i predložite: Prezentacija programa dodjele subvencija

Administrator

Počelo prikuljanje krvne plazme od osoba koje su preboljele kovid

Redakcija