Banjalucki info

Cvijanović: Opredijeljenost da se zajednički radi na rješavanju problema

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Pelagićevu da Republici Srpskoj treba okupljanje, jedinstvo i opredijeljenost da se zajednički radi na rješavanju političkih, ekonomskih i finansijskih izazova i često političkih osporavanja.

– Svako naše okupljanje pokazuje da smo ljudi dobre volje i da nadasve cijenimo kada smo zajedno i okupljeni oko zajedničkih ciljeva – rekla je Cvijanović na svečanom otvaranju manifestacije “Gastro susreti” na jezeru u Pelagićevu koja se tradicionalno održava u okviru “Ilindanske svečanosti” u organizaciji opštine.

Pomoć u organizovanju ove manifestacije pružili su Kabinet predsjednice Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, a sponzori su kompanije “Briž” Brčko i “Vitinka” iz Kozluka.

Bogatu gastro ponudu izložilo više od 30 učesnika iz ove i susjednih opština i gradova, a na štandovima su tradicionalna jela krajeva iz kojih dolaze.

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić poželio je dobrodošlicu u Posavinu brojnim gostima iz svih krajeva Republike Srpske i bratske Vojvodine.

On je zahvalio Cvijanović za prijateljstvo iskazano prema ovoj opštini i naveo da su zahvaljujući institucijama Srpske, Vladi i srpskom članu Predsjedištva Miloradu Dodiku urađeni brojni projekti kao što su uređenje trga, izgradnja ambulante, a slijedi i izgradnja vrtića.

– Fokus našeg političkog djelovanja biće na mladima i na natalitetu – poručio je Tešić.

Ostalo iz kategorije

Dodik: Očigledno neko pokušava da zavadi rukovodstvo Srpske i Srbije

Redakcija

Cvijanović: Duh Božića da ojača zajedništvo, solidarnost i humanost

Administrator

STANIVUKOVIĆ : Ovo je još jedno u nizu obećanja koje želim da ispunim

Administrator