Banjalucki info

Cvijanović: Naša obaveza je da čuvamo Republiku Srpsku

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je na svečanoj akademiji povodom 9. januara – Dana Republike, da se za Srpsku, 29 godina nakon osnivanja, sa ponosom može reći da je moderna, demokratska, politički i instituticionalno stabilna zajednica u kojoj svi žive slobodno.

– Danas proslavljamo 29. rođendan naše Republike. I mada smo svaki dan ponosni na ono što imamo, 9. januar je uvijek poseban praznik jer je to dan koji nas okuplja i spaja na poseban način. Tako je i danas, iako ove godine Dan Republike obilježavamo u uslovima pandemije, uz epidemiološke mjere i na ponešto drugačiji način – rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da to, ipak, ne umanjuje značaj ovog dana, a radost s kojom se ovaj praznik obilježava širom Republike Srpske najbolje govori koliko je on ukorijenjen u narodu i koliko je uzaludan trud onih koji ga osporavaju.

– Zbog toga i ove godine, od Hercegovine do Krajine, od Drine do Une, sa visoko podignutim zastavama, ponosno slavimo mir i slobodu u kojoj živimo, kao i naše pravo da budemo svoji na svome – poručila je predsjednica.

Ona je istakla da tu slobodu i pravo Srpskoj niko nije poklonio i da “mi odlično znamo da zahvalnost za slobodu koju uživamo ne dugujemo nekim stranim vojskama ili državama, već svojim očevima, sinovima, braći, sunarodnicima i sugrađanima koji su željeli da generacijama koje dolaze ostave mir i život na sopstvenom ognjištu”.

Predsjednica je na kraju obraćanja čestitala građanima Dan Republike, sa željom da svaki naredni 9. januar Republika Srpska dočeka bolja, uspješnija i razvijenija.

Ostalo iz kategorije

Brnabić stigla na proslavu Dana Republike Srpske

Administrator

U Kostajnicu stižu kontejneri za najugroženije

Redakcija

Plan vakcinacije za period od 14. do 18. marta u prostorijama HES-a

Administrator