Banjalucki info

Banjaluka: Oduzeta droga i uhapšena osoba sa Interpolove potjernice

Službenici Policijske uprave Banjaluka su juče u okviru operativne akcije kodnog naziva “Logan” uhapsili S.S. iz Novog Sada, S.S., M.G. i B.Đ. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, falsifikovanja isprava, kao i drugih krivičnih djela, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako RTRS nezvanično saznaje riječ je o Stefanu Stefanoviću iz Novog Sada, dok su iz Banjaluke Slobodan Stanković, Mladen Gajić, vojnik u OS BiH i Bojan Đurić, taksista.

Oduzeto je 10.500 KM.

Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je za S.S. iz Novog Sada raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da S.S. koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka.

– Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.S. iz Novog Sada, na području Grada Banjaluka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 30 grama bijele praškasta materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain – ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je pronađeno oko 60 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Mjere i radnje u okviru ove akcije su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

U toku je kriminalistička obrada lica.

Banjalučki Info / RTRS / Foto: RTRS

Ostalo iz kategorije

Prvi grad u Republici Srpskoj: Srednjoškolci i studenti iz višečlanih porodica imaju besplatan prevoz

Administrator

Korona zadaje muke u BiH: Na opaku zarazu pozitivno još 439 osoba, 21 preminula

Administrator

Zimske službe na terenu: Prohodni svi putni pravci na području grada

Administrator