Banjalucki info

SRBSКI NARODNI POКRET – IZBOR JE NAŠ

SNP – Izbor je naš danas je, 09. januara 2021. godine, osamnaestu godinu za redom proslavio Dan Republike Srpske. Velika kolona vozila prošla je banjalučkim ulicama i uz prikladnu muziku, koja se čula sa razglasa unijela radost u srca Banjalučana.
Srpska je naša potreba i iznuđeni odgovor da se srpskom narodu ne ponove Jasenovac, Jadovno, Šušnjar.., što je bilo u najavi devedesetih godina prilikom razbijanja Jugoslavije. Zbog toga je današnji događaj nosio poruku „Znamo šta slavimo. Srećan Deveti januar. Znamo šta branimo“.
Ova proslava je i prilika da se prisjetimo 28.000 srpskih boraca koji su ugrađeni u temelje Republike Srpske kao i svih drugih civila – neka je njima vječna slava i hvala.
Današnja poruka jeste da će srpski narod sa ponosom čuvati Srpsku i sa dostojanstvom kao u naslijeđe ostaviti je svojim potomcima da je vole, a ona, Republika Srpska jeste i biće garant zaštite interesa srpskog naroda i svakog pojedinca u njoj.
Srpski narod zna da Srpska nije genocidna tvorevina. Prva pojedinačna žrtva u ratu u BiH bio je srpski svat na Baščaršiji, a prvi masovni zločin bio je u Кravicama nad Srbima. Dvije najsnažnije poruke prije početka rata u BiH bile su od Alije Izetbegovića „Žrtvovaću mir za nezavisnu BiH“, i od dr Radovana Кaradžića „Niko nema pravo povesti građanski rat“.
Bilo bi značajno istražiti ko i na kom području je poginuo. Mnogi Srbi ginuli su na svom ognjištu, u svom selu, gradu. A od presudnog značaja bi bilo da se dođe do istine u kom političkom ambijentu, ko je inspirisao, naredio i počinio teški ratni zločin nad Muslimanima – Bošnjacima jula mjeseca 1995, kao što treba i iznijeti istinu o Prvoj Srebrenici u kojojoj je u njenom širem području do 1995. (do Druge Srebrenice) ubijeno više od 2.500 Srba.
Jedino Istina o razbijanju Jugoslavije i ratu u BiH oslobodiće naše narode na način da će osjećati i krivicu i praštanje.
Neka je svima, ko voli Republiku Srpsku, srećan njen Dan i Кrsna slava Sveti Arhiđakon Stefan.

Ostalo iz kategorije

U protekla 24 časa rođeno šest dječaka i šest djevojčica

Administrator

Raspisan tender: Počinje izgradnja vodovodne mreže na dijelu Ulice Franca Šuberta

Administrator

Zasjeda Predsjedništvo SNSD-a

Redakcija