Banjalucki info

SRBSКI NARODNI POКRET – IZBOR JE NAŠ

SNP – Izbor je naš danas je, 09. januara 2021. godine, osamnaestu godinu za redom proslavio Dan Republike Srpske. Velika kolona vozila prošla je banjalučkim ulicama i uz prikladnu muziku, koja se čula sa razglasa unijela radost u srca Banjalučana.
Srpska je naša potreba i iznuđeni odgovor da se srpskom narodu ne ponove Jasenovac, Jadovno, Šušnjar.., što je bilo u najavi devedesetih godina prilikom razbijanja Jugoslavije. Zbog toga je današnji događaj nosio poruku „Znamo šta slavimo. Srećan Deveti januar. Znamo šta branimo“.
Ova proslava je i prilika da se prisjetimo 28.000 srpskih boraca koji su ugrađeni u temelje Republike Srpske kao i svih drugih civila – neka je njima vječna slava i hvala.
Današnja poruka jeste da će srpski narod sa ponosom čuvati Srpsku i sa dostojanstvom kao u naslijeđe ostaviti je svojim potomcima da je vole, a ona, Republika Srpska jeste i biće garant zaštite interesa srpskog naroda i svakog pojedinca u njoj.
Srpski narod zna da Srpska nije genocidna tvorevina. Prva pojedinačna žrtva u ratu u BiH bio je srpski svat na Baščaršiji, a prvi masovni zločin bio je u Кravicama nad Srbima. Dvije najsnažnije poruke prije početka rata u BiH bile su od Alije Izetbegovića „Žrtvovaću mir za nezavisnu BiH“, i od dr Radovana Кaradžića „Niko nema pravo povesti građanski rat“.
Bilo bi značajno istražiti ko i na kom području je poginuo. Mnogi Srbi ginuli su na svom ognjištu, u svom selu, gradu. A od presudnog značaja bi bilo da se dođe do istine u kom političkom ambijentu, ko je inspirisao, naredio i počinio teški ratni zločin nad Muslimanima – Bošnjacima jula mjeseca 1995, kao što treba i iznijeti istinu o Prvoj Srebrenici u kojojoj je u njenom širem području do 1995. (do Druge Srebrenice) ubijeno više od 2.500 Srba.
Jedino Istina o razbijanju Jugoslavije i ratu u BiH oslobodiće naše narode na način da će osjećati i krivicu i praštanje.
Neka je svima, ko voli Republiku Srpsku, srećan njen Dan i Кrsna slava Sveti Arhiđakon Stefan.

Ostalo iz kategorije

Banja Luka dobila prvi kafe za radno osposobljavanja mladih sa intelektualnim poteškoćama

Administrator

Postigut dogovor! Grad će izdvojiti 200.000 KM za subvenciju gradskog prevoza

Administrator

Institutu za javno zdravstvo Srpske 45.000 PCR testova

Administrator